Lavrov: NATO sve bliži ruskim granicama!

Izvor: Kurir, 10.Maj.2013, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: NATO sve bliži ruskim granicama!

Vojna infrastruktura Atlantskog saveza zaista ide ka istoku, ka granicama Rusije, dodao ruski ministar spoljnih poslova, napominjući da NATO time krši ranije preuzete obaveze

VARŠAVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je posle razgovora sa nemačkim i poljskim kolegama Gvidom Vesterveleom i Radoslavom Sikrorskim da se vojna infrastruktura NATO primiče granicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Rusije, čime Alijansa krši ranije preuzete obaveze.

Kada se vojna infrastruktura približava graniama, to uvek izaziva pitanja, rekao je on i istakao da Rusija i Belorusija štite svoje granice. Vojna infrastruktura Alijanse zaista ide ka istoku, ka granicama Rusije, dodao je Lavrov, napominjući da NATO time krši ranije preuzete obaveze, preneo je Itar-Tass.

"Danas sam sa kolegama razgovarao o veoma komplikovanim pitanjima. Mi se slažemo da Rusija i NATO nisu neprijatelji i da je to ozvaničeno dokumentima koji su usvojeni na visokom nivou. Mi se takođe slažemo da diplomate treba da učine sve što mogu da izgrade poverenje," zaključio je Lavrov.

Trojica ministara sastala su se danas u Varšavi kako bi razgovarali o odnosima Rusije i NATO.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"NATO se primiče granicama Rusije"

Izvor: B92, 10.Maj.2013

Varšava -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da se vojna infrastruktura NATO primiče granicama Rusije, čime Alijansa krši ranije preuzete obaveze...Kada se vojna infrastruktura približava granicama, to uvek izaziva pitanja, rekao je on i istakao da Rusija i Belorusija štite...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.