Lavrov: Evo zašto se sad rešava ime Makedonije

Izvor: Mondo, 15.Jan.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Evo zašto se sad rešava ime Makedonije

Intenziviranje razgovora o zvaničnom imenu Makedonije povezano je sa željom SAD da prime ovu državu u NATO, smatra šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Foto: MONDO, Lana Stošić

On je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da su se pregovori o ovom problemu nalazili u stanju poput "polusna".

"Oni su se aktivirali tek kada su SAD odlučile da Makedonija treba da bude u NATO", rekao je Lavrov, prenosi Sputnjik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Ruski ministar je naglasio da, pošto je Grčka već u NATO-u, njeni ustupci se ne predlažu, za razliku od Makedonije "koju treba uvući u NATO".

"Kakvo god ime da Grčka i Makedonija dogovore za Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju, ako to bude zvanično rečeno i uneto u Ustav Makedonije, to će sigurno svi priznati. Međutim, nadam se da svi shvataju o čemu se ovde radi: ne uzimaju se u obzir neke opšte i specifične crte dva bliska naroda, već to da jedna od njih postane članica NATO-a", rekao je Lavrov.

PAO DOGOVOR?Grci se bune, ništa od novog imena Makedonije?
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"SAD žele Makedoniju u NATO, zato se pregovara o njenom imenu"

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2018

"Intenziviranje razgovora o zvaničnom imenu Makedonije povezano je sa željom SAD da prime ovu državu u NATO", smatra Lavrov...On je naveo da su se pregovori o ovom problemu nalazili u "polusnu"...- Oni su se aktivirali tek kada su SAD odlučile da Makedonija treba da bude u NATO-u - rekao je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.