Lavrov: Crnogorci nisu zaboravili NATO bombe

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Crnogorci nisu zaboravili NATO bombe

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je pridruživanje Crne Gore NATO "veštačko rešenje", koje neće doneti bezbednost Severnoatlantskoj alijansi, i naveo da crnogorski narod nije zaboravio NATO bombardovanje.

"Teško da je crnogorski narod naklonjen ideji rukovodstva da se pridruživanjem NATO-u stvari gurnu pod tepih", istakao je Lavrov u danas objavljenom intervjuu listu "Moskovski Komsomolec".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
On je ukazao da "nije stvar u Crnoj Gori, već u načinu na koji NATO tretira ne samo razvoj odnosa sa Rusijom, već i održavanje globalne bezbednosti", preneo je Tas s.

Prema njegovim rečima, preuveličavanje mita o "ruskoj pretnji" je neophodno da bi se opravdalo postojanje NATO-a.

"NATO je odgovoran za svoju zonu i, kao što je navedeno u Vašingtonskom sporazumu, pruža kolektivnu odbranu od napada. Ali onda neka ostanu unutar svojih granica, pa ih niko neće dirati. To njima nije dovoljno, jer postojanje vojnog političkog bloka gubi smisao", zaključio je šef ruske diplomatije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.