Kremlj formira nove vojne divizije protiv NATO -a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj formira nove vojne divizije protiv NATO -a

Rusija će formirati tri nove vojne divizije za borbu protiv "rastućeg NATO nagomilavanja snaga " ruske agenecije u srijedu, 4. maja, citiraju riječi ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Nove divizije biće raspoređene duž zapadne i južne granice Rusije, i biće formirane do kraja ove godine, izvijestila je agencija Interfax, a prenosi Reuters.

"Ministrastvo obrane je usvojilo seriju mjera za borbu protiv rastućeg nagomilavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << NATO snaga u blizini granice Rusije" rekao je Šojgu.

Rusija je prvo u januaru najvaila formiranje novih divizija, obrazlažući taj potez kao "odgovor na intenzivirane vježbe članica NATO članica".

Šojguova izjava stiže Dan nakon što je američki državni sekretar Ash Catrer apelovao na Rusiju da zaustavi vraćanje na Hladni rat  i da su njene agresivne akcije stavile NATO na visok stepen uzbune.

Carter je kao argumente naveo rusku intervenciju na istoku Ukrajine, aneksiju ukrajinskog poluostva Krim i akcije Moskve u cilju zastrašivanja svojih susjeda na Baltiku.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.