Kremlj: Rusija nikada nije gajila iluzije o NATO-u, znamo suštinu ovog saveza

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2021, 12:42

Kremlj: Rusija nikada nije gajila iluzije o NATO-u, znamo suštinu ovog saveza

Novi odbrambeni plan NATO-a slikovito potvrđuje ispravnost odluka Rusije da prekine zvanični dijalog sa alijansom, izjavio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov, napominjući da Kremlj smatra da zvanični dijalog sa NATO-om nije potreban. "Ovo jednostavno na najslikovitiji način potvrđuje ispravnost odluka Ruske Federacije, donetih nekoliko dana ranije, u vezi sa prekidom zvaničnog dijaloga sa NATO-om. On jednostavno nije potreban, dijalog u takvim uslovima nije potreban, a slični koncepti NATO-a to još jednom potvrđuju“, rekao je Peskov, prenose RIA Novosti. Rusija stalno preduzima mere da zaštiti svoje interese, rekao je Peskov. „Ruska strana stalno preduzima mere za zaštitu sopstvenih interesa. Bukvalno prekjuče, u pogledu Savezne države, čuli smo izjave našeg ministra odbrane o merama koje se preduzimaju. I tako dalje i tako dalje. Odnosno, to je stalan proces“, rekao je Peskov novinarima. „Ruska strana nikada nije gajila iluzije o NATO-u, mi znamo suštinu ovog saveza, upravo to je potvrda te suštine“, rekao je Peskov. Danas je nemački ministar odbrane Anegret Kramp-Karenbauer saopštila da NATO mora da "demonstrira Rusiji spremnost da upotrebi oružje u slučaju potrebe".  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija jasna: Nema razgovora

Izvor: B92, 22.Okt.2021

Novi odbrambeni plan NATO-a na najbolji način potvrđuje ispravnost odluke Rusije da prekine zvanični dijalog sa Alijansom, izjavio je Dmitrij Peskov...Portparol ruskog lidera naglasio je da u Kremlju smatraju da zvanični dijalog sa NATO-om nije potreban..."To najživopisnije potvrđuje pravilnost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.