Koštunica: Vlast je nesposobna

Izvor: B92, 20.Feb.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Vlast je nesposobna

Beograd -- Vlast u Srbiji je nesposobna i radi po stranom diktatu, izjavio je lider DSS-a Vojislav Koštunica na sednici Glavnog odbora stranke.

Zbog toga je neophodno da zemlja na izborima dobije vladu nacionalnog jedinstva, rekao je on.

Upornim insistiranjem da Srbija uđe u Evropsku uniju, aktuelna vlast omogućava stranim centrima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moći da upravljaju našom zemljom, kaže Vojislav Koštunica.

Lider DSS-a Vojsilav Koštunica smatra da vlast sprovodi tri plana katastrofalna za zemlju - uvođenje dvopartijskog sistema po diktatu Brisela i Vašingtona, uvođenje Srbije u NATO i odricanje od Kosova.

"Oporavak, napredak i spas Srbije nalazi se u ponovnom uspostavljanu nacionalno odgovorne vlade koja će voditi državotvornu politiku u interesu naših građama, u interesu Srbije. Srbija treba da sarađuje sa svima, ne da bi ispunjavala strane diktate, nego da bi kroz tu saradnju ostvarila ono što je od interesa i koristi za Srbiju”, poručio je on.

Koštunica je rekao da je vladajuća koalicija neodgovorna, nesposobna i generator stalnih političkih obračuna.

"Samo pre tri godine u Srbiji je postojao opšti politički konsenzus oko svih važnih političkih i ekonomskih pitanja, a danas besne obračuni u samoj Vladi", kazao je lider DSS-a.

Zbog toga, smatra on, neophodno je da na izborima zemlja dobije novu vladu.

"Nemoguće je preko noći vratiti 400.000 ljudi na posao i nemoguće je povećati plate za 100 evra, kao što je to bilo kada je DSS predvodila Vladu Srbije. Ali je je moguće na osnovu iskustva i znanja koje je DSS pokazala da ima, vratiti političku stabilnost i nacionalni konsenzus u zemlji, kao temelj na kojem će se postepeno oporavljati privreda i jačati pravni poredak u zemlji”, rekao je on.

Prema rečima Koštunice, iako nisu raspisani, izbori su faktički već tu, jer su sve stranke uveliko započele izbornu kampanju.

Pored Koštunice, Glavnom odboru DSS-a prisustvovao je vrh stranke Zoran Šami, Dejan Mihajlov, Miloš Aligrudić, Nenad Popović, deo ministara u DSS-ovoj Vladi Srbije: Zoran Stojković, Slobodan Lalović, Radomir Naumov, Aleksandar Popović, zatim bivši direktor BIA Rade Bulatović, bivši generalni dirketor Kolubare Dragan Tomić, kao i nekoliko hiljada delegata iz svih krajeva Srbije.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Vlada u sukobu sa sobom

Izvor: Šumadija Press, 20.Feb.2011

Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da je vlada započela "obračun sa samom sobom", umesto da se bavi posrnulom privredom i smanjenjem nezaposlenosti.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.