Koštunica: Nikad u NATO

Izvor: RTS, 30.Apr.2009, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Nikad u NATO

Srbija, zbog prošlosti i iskustva, nikad ne bi trebalo da postane članica NATO-a, već vojno neutralna država, smatra Vojislav Koštunica. Obnova tornja na Avali simbolizuje slobodu Srbije, poručuje lider DSS-a.

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica smatra da Srbija, da bi bila vojno i bezbednosno sigurna, zbog prošlosti i iskustva koje je imala sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO, ne bi trebalo da bude članica Alijanse, već vojno neutralna država.

U izjavi novinarima prilikom obilaska Avalskog tornja, najavljujući početak akcije "Nikad u NATO", Koštunica je podsetio da je odluka o vojnoj neutralnosti doneta 2007. godine, rezolucijom u Skupštini Srbije.

"Vojna neutralnost Srbije je zakon za Srbiju", poručio je Koštunica.

Koštunica istakao je da "Beograd ima simbol Avalu, a Avala ima svoj simbol - toranj, koji je NATO srušio u bombardovanju Srbije, 29. aprila 1999. godine".

Lider DSS-a je posetio gradilište Avalskog tornja u okviru kampanje koalicije DSS, Nove Srbije i Narodne partije za lokalne izbore u beogradskim opštinama Voždovac i Zemun, koji su zakazani za 7. jun.

Vojislav Koštunica je istakao da je koalicija DSS-NS-NP krenula u kampanju u kojoj, "nasuprot politike laži i obmana nekih stranaka, građanima nudi realnu politiku".

"Današnja situacija je teška i nada koju građani imaju moći će da bude ispunjena i na Voždovcu i u Srbiji samo jednom realnom politikom koju nudi kolacija DSS-NS-NP", rekao je Koštunica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Bez Srbije u NATO-u

Izvor: Mondo, 30.Apr.2009

Lider DSS Vojislav Koštunica naglasio je da Srbija, da bi bila vojno i bezbednosno sigurna, zbog prošlosti i iskustva koje je imala sa NATO, ne bi trebalo da bude članica Alijanse, već vojno neutralna država.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.