Korak smo bliže članstvu u NATO

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 22:36

"Korak smo bliže članstvu u NATO"

Švedski premijer Ulf Kristerson poručio je večeras da je njegova zemlja korak bliže punopravnom članstvu u NATO.

On se oglasio nakon što je turski parlament odobrio zahtev Stokholma za članstvo u Alijansi.

"Danas smo korak bliže tome da postanemo punopravni član NATO.

Pozitivno je to što je Velika Generalna skupština Turske glasala za ulazak Švedske u NATO", napisao je Kristerson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na društvenoj mreži X.

Švedski zahtev je poslat turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na konačno potpisivanje, nakon čega će biti prosleđen američkom Stejt departmentu, a da bi Švedska postala punopravna članica Alijanse, potrebno je da njen zahtev odobri i mađarski parlament.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"DANAS SMO KORAK BLIŽE ČLANSTVU U NATO" Švedski premijer se oglasio nakon što je turski parlament odobrio zahtev Stokholma za članstvo u Alijansi

Izvor: Blic, 24.Jan.2024, 00:37

Švedski premijer Ulf Kristerson poručio je večeras da je njegova zemlja korak bliže punopravnom članstvu u NATO, nakon što je turski parlament odobrio zahtev Stokholma za članstvo u Alijansi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.