Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Pristup NATO nije u interesu Rusije

BEOGRAD - Usvajanje pravno obavezujućeg Sporazuma o evropskoj bezbednosti odgovaralo bi interesima Srbije, koja će, pošto je proglasila vojnu neutralnost, u njemu naći i međunarodnu potvrdu za takvu odluku, ocenio je juče ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin.

- Bezbednost na ovim prostorima mora biti nedeljiva i oslanjati se na međunarodne pravne norme - rekao je Konuzin na predavanju "Rusija u svetu međunarodnih koordinata" na Pravnom fakultetu u Beogradu.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Širenje NATO ugrožava bezbednost Rusije i zbog toga ne vidimo nikakav interes u pristupanju toj organizaciji. Jedna je stvar to što sarađujemo sa severnoatlantskom organizacijom na suzbijanju međunarodnog terorizma, piraterije i trgovine ljudima, a druga to što ne želimo širenje oružja - istakao je Konuzin.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.