Konuzin: Akcija protiv Srbije

Izvor: Glas javnosti, 05.Avg.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Akcija protiv Srbije

BEOGRAD - Odluku NATO-a o dodatnom upućivanju vojnika na Kosovo, ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin ocenio je kao još jedan dokaz da je na delu velika antisrpska kampanja.

“Teško je razumeti logiku partnera iz NATO. Tokom niza meseci KFOR je sistematski smanjivao brojnost svog kontingenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pozivajući se na stabilizaciju situacije u pokrajini. Ignorisali su upozorenja da situacija nije takva”, kaže ambasador Konuzin za „Novosti“.

On podseća da je KFOR, kada je Priština, koristeći specijalne jedinice ROSU, preduzela jednostrane vojne akcije kako bi izolovala Kosovo od centralne Srbije, pružio pomoć tako što je svojim helikopterima prebacio ljude iz tih jedinica na sever pokrajine. Pri tome je rečeno da je vojna akcija Prištine totalno iznenađenje.

“Ratničke izjave Hašima Tačija o namerama da nastavi sa pokušajima da nasilno uspostavi kontrolu nad teritorijom severno od Ibra nisu izazvale nimalo zabrinutosti kod međunarodnog prisustva u oblasti bezbednosti. Identična inertna reakcija usledila je i kada su prištinske snage bezbednosti podigle borbenu pripravnost na najviši stepen”, zapitao se Konuzin, a potom I ogovorio: “To, što su nenaoružani srpski civili zbog nelegalnih i opasnih dejstava Prištine izašli na puteve kako bi zaštitili svoje porodice, kao i kuće od otimanja“.

“Misija EU za vladavinu zakona, koja je aktivna na teritoriji pokrajine, videći da se dešava bezakonje, prvo se ogradila od bilo kakvog delovanja, a zatim je stala na stranu Prištine. Pri tom, EULEKS u svom mandatu ima sadržana ovlašćenja da poništi odluke koje ugrožavaju bezbednost i javni red i mir. Drugim rečima, u toku je još jedna velika antisrpska kampanja”, kazao je Konuzin.

Tadic se pravi naivan. On je doveo Eulex na Kosovo.

Господин посол нам братскими странами, Россия. Чувствуйте себя, как это будет остановить Тачи вновь разразилась война. Nedaju сербам, что они похищают их все более и останется таковым. Проблема в том, что косовские сербы не имеют поддержки президента сербского государства и правительства, которые являются марионетками и рабочих, чтобы разбить Сербию. Используйте свое влияние и научить Тадич не делать этого, потому что он уже достаточно общих Сербии, которая поддерживает плохие парни из НАТО и тот, который признает только Россия, как и его братья. Я не sumlnjam что вы не будете делать все свои возможности того, что вы naiskrenije zahvasljujem. Приветствуйте нас много президентом Медведевым и Путиным Premjera.
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.