Konflikt će ostati trajan sve dok Ukrajina teži da uđe u NATO — Medvedev

Izvor: Vostok.rs, 17.Jun.2023, 12:11

Konflikt će ostati trajan sve dok Ukrajina teži da uđe u NATO — Medvedev

 
Sukob Rusije sa „nacističkom Ukrajinom“ biće trajan, i ako dođe do promene režima u Kijevu nove vlasti neće tražiti ulazak u NATO, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
On je na svom Telegram kanalu ponovio opaske generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji je isključio mogućnost pridruživanja Ukrajine alijansi tokom sukoba, ali je naglasio da će vrata Kijevu ostati otvorena. „Šta to znači sa praktične tačke gledišta? Ne treba nam Ukrajina u NATO-u“, napisao je on. „Zbog toga će za nacističku Ukrajinu sukob biti trajan. A novi politički režim u Kijevu (ako ga bude) definitivno neće tražiti članstvo u NATO-u“, izjavio je Medvedev.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.