Komersant: Beograd bi da otkloni proruske sumnje

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komersant: Beograd bi da otkloni proruske sumnje

Sastanak predsednika Srbije i generalnog sekretara NATO služi kako bi Beograd otklonio sve sumnje o "proruskoj nakolonjenosti", piše "Komersant".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastali su se u Briselu nakon početka američko-srpske vojne vežbe nedaleko od Beograda, piše list, i dodaje, oslanjajući se na “izvore bliske srpskoj vlasti“ da Beograd pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se skloni od epiteta “proruski“.

Kako se navodi, glavna tema razgovora Vučića i Stoltenberga uključivala je “interakciju Srbije i NATO, situaciju u regionu, ali i odnos Beograda i Moskve“, prenosi TASS.

Do sastanka je došlo nedugo nakon što je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetio Beograd.

“Komersant“ navodi da je ključan razlog za dolazak Šojgua bila predaja šest migova 29.

“Iako avioni koji su dati srpskoj vojsci nisu novi, taj čin je Zapad video kao jačanje vojne saradnje Srbije i Rusije“, navodi se u tekstu.

“Komersant“ navodi da Beograd nije govorio o članstvu u NATO, a u međuvremenu Srbija “i dalje pokušava da balansira između Rusije i Zapada“.

Stoltenberg je, kako se navodi, stavio do znanja da je prilično zadovoljan takvom politikom, a na konfenreciji za novinare je dodao da je Srbija “nezavisna u tome kakve odnose gradi sa Rusijom“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Komersant: Beograd pokušava da neutrališe podozrenja o zaokretu prema Moskvi

Izvor: Beta, 16.Nov.2017

Beograd pokušava da neutrališe podozrenja o zaokretu svoje politike prema Moskvi, piše današnji moskovski dnevnik Komersant navodeći da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu sreo sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, a da se u okolini Beograda održavaju srpsko-američke...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.