Ko neće da plati iz NATO, nećemo da ga branimo

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 00:51

"Ko neće da plati iz NATO, nećemo da ga branimo"

Donald Tramp je ponovio da, ukoliko se vrati u Belu kuću, neće braniti članicu NATO koja ne ispunjava obaveze kada je reč o trošenju novca za odbranu.

Govoreći na skupu u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini, gde će 24. februara ići na republikanske izbore za nominaciju na predsedničkim izborima u SAD, ponovio je svoju priču o navodnom razgovoru koju je imao sa liderom "jedne velike države". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ovog puta je, navodi AP, izostavio rečenicu koja je izazvala najviše gneva zapadne javnosti, u kojoj "ohrabruje Rusiju da radi šta god hoće".

"Slušajte, ako neće da plate, nećemo da ih štitimo. Je l' to okej?", rekao je bivši predsednik SAD Donald Tramp.

Takođe je promenio svoje komentare o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koga je često hvalio kao "čvrstog" i ranije govorio da se prema njemu ponaša kao prema "zenici oka".

Umesto toga, Tramp je citirao intervju koji je Putin dao u sredu ruskoj državnoj televiziji u kojem je rekao da bi više voleo Bajdena kao predsednika.

"Putin nije moj fan, vidite", rekao je Tramp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp ponovo: Ko neće da plati iz NATO, nećemo da ga branimo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2024

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ponovio je da, ukoliko se vrati u Belu kuću, neće braniti članicu NATO koja ne ispunjava obaveze kada je reč o trošenju novca za odbranu, nekoliko dana što je podigao "uzbunu" u Evropi, kao i kritike u Beloj kući.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.