Kitarović odlikovala Skaparotija: Nijednom nas niste izneverili

Izvor: B92, 23.Apr.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović odlikovala Skaparotija: Nijednom nas niste izneverili

Zagreb -- Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila je odlikovanje generalu Kurtisu Skaparotiju.

Kitarović, koja je i vrhovna zapovednica Oružanih snaga, uručila je Skarapotiju odlikovanje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom vrhovnom zapovedniku Savezničkih snaga za Evropu.

"Nijednom niste izneverili poverenje koje vam je Hrvatska ukazala, zajedno sa svim ostalim članicama NATO-a. U brojnim razgovorima koje sam vodila sa zapovednicima oružanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga RH, oni su uvek iznova potvrdili kako u vama imamo razboritog i odanog saveznika i iskrenog prijatelja Hrvatske", rekla je Kitarović tom priikom.

Skaparoti je na funkciji glavnog komandanta Severnoatlantskog saveza od 2016. godine. Diplomirao je na Vest Pointu, a vodio je operacije u Iraku, Avganistanu, Demokratskoj Republici Kongu, Ruandi, Bosni i Hercegovini i Liberiji
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kitarović odlikovala Skaparotija

Izvor: Blic, 23.Apr.2019

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je i vrhovna zapovednica Oružanih snaga uručila je odlikovanje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom vrhovnom zapovedniku Savezničkih snaga za Evropu, generalu Kurtisu Skaparotiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.