Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jun.2023, 14:23

Kina tvrdi da savezi kao NATO mogu dovesti do sukoba u azijsko-pacifičkom regionu

Kineski ministar odbrane upozorio je u nedelju na saveze slične NATO u azijsko-pacifičkom regionu, rekavši da će one gurnuti region u "vrtlog" sukoba. Komentari Li Šangfua usledili su dan nakon što su američka i kineska mornarica plovile jedna blizu druge u Tajvanskom moreuzu, incidentu koji je izazvao gnev obe strane, ocenjuje agencija Frans pres (AFP). "Pokušaji da se forsiraju (savezi) slični NATO-u u azijsko-pacifičkom regionu predstavljaju otmicu regionalnih zemalja i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kina tvrdi da savezi kao NATO mogu dovesti do sukoba u azijsko-pacifičkom regionu

Izvor: Danas, 04.Jun.2023

Kineski ministar odbrane upozorio je u nedelju na saveze slične NATO u azijsko-pacifičkom regionu, rekavši da će one gurnuti region u "vrtlog" sukoba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.