Kina saopštila: Oprez

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 11:05

Kina saopštila: "Oprez"

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je potreban veliki oprez zbog širenja NATO-a na istok.

Oprez je potreban, kako su naveli, nakon što su mediji objavili da Alijansa planira otvaranje kancelarije u Japanu kako bi olakšala konsultacije sa saveznicima u regionu.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning, rekao je da je azijski kontinent otvoren za saradnju i razvoj, ali da ne treba da bude geopolitička ratna arena, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

"Neprestano širenje NATO-a na istok u azijsko-pacifičkom regionu, mešanje u regionalne poslove, pokušaji da se unište regionalni mir i stabilnost i pritisak na blokovsku konfrontaciju, zahtevaju od zemalja u regionu visoku budnost", poručio je Mao na konferenciji za medije, prenosi Tanjug.

Prethodno je list "Nikei Asia" objavio da je planirano da SAD sledeće godine otvore kancelariju u Japanu.

Odgovarajući na pitanje novinara, portparolka NATO-a Oana Lungesku rekla je da Alijansa neće ulaziti u detalja razgovora saveznika.

"NATO ima kancelarije i aranžmane za vezu sa brojnim međunarodnim organizacijama i partnerskim zemljama, a saveznici redovno procenjuju te aranžmane kako bi osigurali da na najbolji način služe potrebama NATO-a i naših partnera", poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.