Kfor najavio zatvaranje alternativnih puteva na severu KiM

Izvor: S media, 03.Apr.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor najavio zatvaranje alternativnih puteva na severu KiM

Komanda NATO-a u Napulju naredila je Kforu da zatvori sve alterantivne puteve u Leposaviću i Zubinom Potoku, izjavio je danas predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, pozivajući se na komandanta Kfor na severu Kosova.

Posle sastanka komandanta Kfora na severu Kosova, pukovnika Adolfa Konrada sa čelnicima Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, i sa načelnikom Kosovsko-mitrovačkog okruga, Ristić je rekao da je to "dogovoreno sa srpskom žandarmerijom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Na sastanku u zgradi Opštine Zubin Potok Konrad je preneo poruku komandanta Kfor Erharda Drevsa da je od komande iz Napulja stiglo naredjenje da se zatvore svi alternativni putevi u opštinama Leposavić i Zubin Potok, kazao je Ristić.

Dačić: Posledice za narušavanje administrativne linije (VIDEO)

I Tačijev tužilac za borbu protiv korupcije korumpiran

Redžepi: Policija će sprečiti izbore na Kosovu

"Rekli smo pukovniku Konradu da je to za srpsko stanovništvo neprihvatljivo, bez obzira ko se dogovara", rekao je Ristić.

Ristić je dodao da su svi putevi i sve staze koji spajaju Kosovo sa centralnom Srbijom legalni i slobodni i da će ih stanovništvo koristiti kad god to poželi.

On je objasnio da se "prelazi bojkotuju zbog prisustva albanskih carinika i pograničnih policajaca na njima i da zatvaranje alternativnih puteva ima za cilj da isprovocira stanovništvo na severu Kosova i Metohije koje će sigurno na to adekvatno odgovoriti organizovanjem protesta i barikada".

Prema Ristićevim rečima "niko ne spori pravo Kforu koji je zadužen za bezbednost, da može da kontroliše putnike i vozila, ali ne i da silom tera gradjane da ne mogu da prodju nikuda sem kroz 'vrata' na kojima će ih čekati albanski carinici i pogranični policajci".

Srbi sa severa Kosova bojkotuju prelaze Brnjak i Jarinje zbog albanskih carinika i policajaca, koriste alternativne puteve od kojih je jedan, u blizini Jarinja, pre desetak dana blokirala srpska žandarmerija.

(Beta)
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.