Kfor: Srbi obećali uklanjanje barikada

Izvor: S media, 13.Okt.2011, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor: Srbi obećali uklanjanje barikada

Kfor tvrdi da je od predstavnika Srba sa severa Kosova dobio obećanje da će barikade biti uklonjene. Komadant Kfora Erhard Drevs saopštio stanovništvu da im je data prilika da tokom vikenda uklone barikade.

Kfor je danas saopštio da je komandant Združenog regionalnog odreda Sever Hansjerg Konrad od predstavnika Srba sa severa Kosova dobio obećanje da će biti uklonjene blokade na putevima mande Kfora.

"Pukovnik Konrad je predstavnicima rekao da blokade >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << puteva ometaju logističko snabdevanje vojnika Kfora. On je pojasnio da vojnici na Kapijama moraju biti snabdeveni kako bi mogli da obavljaju svoj zadatak", kaže se u saopštenju Glavne komande Kfora.

Komandant Kfora, general-major Erhard Drevs rekao je da je stanovništvu na severu Kosova data prilika da tokom vikenda ukloni blokade na putevima komande Kfora, navedeno je u saopštenju.



Sastanak sa predstavnicima opština na severu pokrajine


Komandant Združenog regionalnog odreda Sever, pukovnik Hans Jerg Konrad, u ime komandanta Kfora imao je juče sastanak sa predstavnicima četiri opštine kako bi razgovarali o uklanjanju blokada na putevima na severu Kosova.

Kfor uspostavlja kontrolu na Jarinju

Kfor i Euleks spremaju plan za uklanjanje barikada!?

Dežer: Za dijalog - protiv barikada

- Dajemo priliku lokalnom stanovništvu da tokom ovog vikenda ukloni blokade na putevima i dozvole slobodu kretanja - rekao je komandant Kfora, general-major Drevs komentarišući rezultat sastanka.

"Drago nam je što predstavnici imaju nameru da uklone blokade na miran način koji koristi svima", dodao je on, kako se navodi u saopštenju.

Misija Kfora je, kako se podseća u saopštenju, da očuva bezbedno okruženje kao i slobodu kretanja za sebe kao i sve građane.

Kfor će nastaviti da to čini odlučno, pažljivo i nepristrasno, u punom skladu sa mandatom Ujedinjenih Nacija.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić za S media portal kaže da će Srbi ostati na barikadama po cenu života.

Opširnije čitajte OVDE.

(Agencije)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor zahteva uklanjanje barikada

Izvor: RTS, 13.Okt.2011

Komandant Kfora poručio Srbima sa severa Kosmeta da, sledećeg vikenda, uklone barikade. Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, međutim, kaže da Srbi neće uklanjati barikade...19.40 - Srbi sa severa Kosova neće uklanjati barikade dok se sa administrativnih prelaza ne povuče kosovska...

Nastavak na RTS...

Nema uklanjanja barikada

Izvor: Beta, 13.Okt.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 13. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je u četvrtak uveče da Srbi sa severa Kosova neće ukloniti barikade dok se sa administrativnih prelaza ne povuku pripadnici "takozvane carine i policije Kosova"...Kfor je u četvrtak...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.