Kfor: Patroliramo 18 sati dnevno

Izvor: B92, 25.Nov.2023, 16:16

Kfor: Patroliramo 18 sati dnevno

Britanski vojnici u sastavu Kfora na KiM raspoređeni su u smenama 18 sati dnevno, kako bi sprečili da oružje ili oružane grupe uđu u pokrajinu.

"Trenutno vršimo rutinsku patrolu, koja takođe ima za cilj shvatanje obrazaca života (stanovništva), sakupljanje obaveštajnih podataka o bilo kakvim ilegalnim i sumnjivim aktivnostima, a onda se podaci šalju Kforu i dalje", rekao je za Rojters britanski poručnik iz sastava Kfor Džoš Gadi, čiji se tim nalazi u blizini administrativne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << linije.

Posle događaja u Banjskoj 24. septembra, NATO je poslao dodatnih 1.000 vojnika u region, što je, kako je nedavno rekao generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, "najveće pojačanje u poslednjoj deceniji" koje je NATO poslao na Kosovo i Metohiju, pa je sada prisutno 4.500 mirovnjaka iz 27 zemalja.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije poslalo je u oktobru dodatnih 200 vojnika u svrhu pojačanja britanskog kontingenta koji se sastoji 400 vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KFOR NA OPREZU: Patroliramo po 18 sati dnevno, kako bi sprečili da oružje ili oružane grupe uđu u pokrajinu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023

Posle događaja u Banjskoj 24. septembra, NATO je poslao dodatnih 1.000 vojnika u region...Britanski vojnici u sastavu Kfora na KiM raspoređeni su u smenama 18 sati dnevno, kako bi sprečili da oružje ili oružane grupe uđu u pokrajinu...- Trenutno vršimo rutinsku patrolu, koja takođe ima za cilj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.