Kanada pomaže snabdevanje Kurda

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada pomaže snabdevanje Kurda

Kanada je dala dva teretna aviona za prevoz vojne opreme u Irak u okviru međunarodne akcije za jačanje kurdskih snaga u borbi protiv islamskih ekstremista.

Premijer Kanade Stiven Harper je rekao u petak da će dva aviona - "Č-177 Globemaster" i "Č-130J Herkules", sledećih nekoliko dana u irački grad Erbil prevesti oružje koje su obezbedili saveznici iz NATO.

Avioni s transportnim osobljem od ukupno 30 pripadnika kanadske vojske, prevoziće opremu i drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << materijal sve dok bude potrebe.

SAD i Francuska već šalju oružje što namerava i Velika Britanija, da bi se pomolo snagama Kurda u borbi protiv ekstremista borbene organizacije Islamska država.

Premijer Harper je rekao da Kanada neće "sedeti skrštenih ruku" dok pripadnici Islamske države ubijaju pripadnike manjinskih verskih zajednica i druge civile u obloastima Iraka koje su zaposeli.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.