Kako da evropska bezbednost klubova i organizacija postane - bezbedna?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da evropska "bezbednost klubova i organizacija" postane - bezbedna?

BRISEL - Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov Lavrov, čija je zemlja zabrinuta zbog širenja NATO u blizini njenih granica, rekao je da je bezbednost u Evropi bazirana oko organizacija ili struktura koje se suštinski brinu samo za sebe, a isključuju one koje nisu članice.

"Reč je o bezbednosti klubova ili organizacija. Želimo da tu situaciju promenimo", rekao je Lavrov, govoreći o EU i OEBS-u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konferenciji "Briselski forum" gde je prisustvovao i Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana

Rusija je prošle godine pozvala na novi, zakonski obavezujući sporazum u Evropi koji bi zamenio zastarele sporazume o kontroli naoružanja iz vremena hladnog rata i pomogao da se izbegnu krize kao što je bio rat u Gruziji.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana odbacio je poziv Rusije za stvaranje nove strukture bezbednosti u Evropi, navodeći da su "postojeća tela, kao što su Savet NATO-Rusija, sasvim dovoljni za taj posao".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.