Kadirov odsečan: Mnogi vas ne priznaju FOTO

Izvor: B92, 14.Avg.2022, 13:12

Kadirov odsečan: "Mnogi vas ne priznaju" FOTO

Čečenski lider Ramzan Kadirov podsetio je na operaciju NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

On je rekao da je ona izvedena bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i na osnovu tvrdnje zapadnih zemalja da je Beograd sprovodio "etničko čisćenje u pokrajini".

"Sukob albanskih separatista OVK, vojske i policije Jugoslavije doveo je do bombardovanja SRJ od strane NATO", podsetio je Kadirov na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svom kanalu na Telegramu.

Dodao je da je to operacija SAD u Jugoslaviji.

"Tokom 78 dana izvršeno je skoro 25.000 avio naleta, a ispaljeno je više od 3.000 krtsarećih raketa. Po ocenama vlasti Srbije za vreme bombardovanja poginulo je 2.500 ljudi, uključujući 89 dece, a ranjeno je 12.500 ljudi", podseća čečenski lider.

Navodi i da "samoproglašenu Republiku Kosovo" ne priznaju Rusija, KIna, Iran, Španija, Grčka, Srbija i mnoge druge zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.