Kada bi pogled mogao da ubija: Da li je Zelenski ostao sam na NATO samitu?

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 15:13

Kada bi pogled mogao da ubija: Da li je Zelenski ostao sam na NATO samitu?

Fotografija sa samita NATO-a u Vilnjusu u Litvaniji na kojoj predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski stoji sam među mnogim zvanicama izazvala je masu komentara.

Ona je navela ljude da pomisle da je malo ko pozdravio njegovo prisustvo.

Korisnici društvenih mreža počeli su da dele fotografiju uz razne komentare poput onog da je američka delegacija ljuta na Zelenskog jer je opisao NATO kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "nestabilnu alijansu", te da je osuđen na propast čovek koji koristi sopstveni narod i državu da zadobije naklonost svojih gospodara iz Amerike.

Vispreniji su primetili da izraz njegovog lica – "koji bi mogao da ubije" – otkriva da je upravo saznao da je i dalje samo "deo ekipe za zabavu velikih šefova", te da "mrzi ovu gomilu ego manijaka koji će ga uvek gledati s visine".

"Svaki moćni sud u Evropi imao je zabavljača zvanog dvorska luda i obično je to bio patuljak", primetio je jedan tviteraš i dodao da iz priloženog vidimo da ta tradicija i dalje živi.

Ozbiljniji komentatori "fotografije vredne hiljadu reči" podsetili su na čuvenu izreku Henrija Kisindžera da je opasno biti neprijatelj Amerike dok je biti njen prijatelj – fatalno. Zelenski je, naime, te reči smeo s uma, uništio je svoju generaciju a NATO neće doći da spasi Ukrajinu.

"Zelenskog su nasamarili Zapad i NATO, njegova zemlja je uništena a ukrajinski mladići su stradali na frontu", glasi jedan od tvitova.

Takođe, poznavaoci situacije primetili su da ukrajinski lider ništa nije naučio iz istorije, da je tek oruže u rukama SAD protiv Rusije, ali i da su njegovi dani odbrojani, kao i to da je trebalo da prihvati primirje prošle godine.

Britanski političar Džim Ferguson je izabranim fotografijama insinuirao da će Zelenski biti "bačen u vodu".

A da li je Zelenski zaista ostao izolovan usred samita na kojem se odlučuje o ulasku Ukrajine u tu vojnu alijansu, premda se na fotografiji vidi i njegova supruga Olena koja se pozdravlja sa ženom nekog lidera?

Zapravo, tom prilikom bračni par Zelenski razgovarao je s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i njegovom suprugom Brižit, a prvi čovek Ukrajine se i grlio s premijerkom Italije Đorđom Meloni, te srdačno pozdravljao predsednika Litvanije Gitanasa Nausedu koji je sa Samita pozvao da NATO prekine svaku saradnju s Rusijom i da uspostavi stalne vojne baze u blizini njenih granica, provocirajući tako globalni sukob s RF.

Zasad je sasvim izvesno da lideri NATO-a nisu zainteresovani za obustavljanje rusko-ukrajinskog sukoba budući da su spremni da pruže još veću vojnu pomoć, dok Zelenski radosno trlja ruke.

"Više oružja za naše ratnike, više zaštite života za celu Ukrajinu! U Ukrajinu ćemo doneti nova važna odbrambena sredstva", pohvalio se na Tviteru.

Međutim, i pored kritike koju je Zelenski uputio Alijansi zbog "apsurdnog" oklevanja da odredi rok za prijem njegove zemlje u taj pakt, ostaju nejasna uveravanja o budućem članstvu te ratom razorene zemlje dok se samit NATO-a bliži kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.