KURTI KUJE PODLE PLANOVE SA ZAPADOM?! Lažni premijer sprema vojsku, a u svemu mu pomaže NATO! Cilj je Velika Albanija

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 08:51

KURTI KUJE PODLE PLANOVE SA ZAPADOM?! Lažni premijer sprema vojsku, a u svemu mu pomaže NATO! "Cilj je Velika Albanija"

Lider lažne države ponovo udara

Dosadašnji predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da je Priština fokus sa dijaloga prebacila na vojni teren, uz podršku Zapada. Tvrdi i da bi patroliranje tzv. kosovskih bezbednosnih snaga na severu Kurtiju omogućilo potpunu kontrolu nad tim područjem, kao i da NATO pomaže transformaciju KBS-a u vojsku.

Povodom otkrivanja biste Adamu Jašariju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u južnom delu Kosovske Mitrovice, naveo je da postoji kontinuitet napada režima Aljbina Kurtija i prištinskih vlasti na Srbe kao deo šireg projekta.

- Dugoročan cilj je zakletva koju su polagali pripadnici terorističke formacije takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) - oslobađanje i ujedinjenje svih, kako kažu, albanskih etničkih teritorija na Balkanu, odnosno stvaranje Velike Albanije. Kurti je podizanjem spomenika Jašariju poslao poruku da proces nije završen i da bi sve što je OVK započela trebalo da se završi - naveo je Drecun za RTS.

Istakao je da je ekonomija prištinskih vlasti bez perspektive, što se ogleda u činjenici da je 150.000 pretežno mladih otišlo sa Kosova i Metohije u poslednje četiri godine.

- To se posebno odnosi na srpski narod. Međutim, zbog pomoći koju država Srbija pruža narodu na KiM, Srbi su se ekonomski poprilično oporavili - objasnio je on.

Drecun smatra i da je Kurti suočen s pretnjama Sjedinjenih Država zbog jednostranog poteza zabrane upotrebe dinara na teritoriji južne pokrajine.

- Vašington tvrdi da će se ta odluka odraziti na partnerstvo Prištine i SAD. Međutim, suštinski je da postavimo pitanje da li pretnje mogu da nanesu štetu Prištini. Ja to ne vidim - istakao je Drecun.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.