KOV obeležio slavu

Izvor: JUGpress.com, 16.Nov.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOV obeležio slavu

NIŠ 15. NOVEMBAR 2017

KOMANDA KOV-  NIŠ PROSLAVILA SLAVU KOPNENE VOJSKE SVETI GEORGIJE

Povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije, oficiri, podoficiri i civilna lica Komande Kopnene vojske prisustvovali su Svetoj Liturgiji u bogoslužbenom prostoru  Komande Kopnene vojske u Nišu, obeležavajući slavu-Obnovljenje hrama Svetog velikomučenika Georgija.

Posle prinošenja slavskih darova osvećena je Spomen-soba Komande Kopnene vojske, u kojoj se nalaze imena >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i prezimena 16186 poginulih vojnika, policajaca i građana Niša u balkanskim ratovima, Prvom i Drugom svetskom ratu, oružanim sukobima u bivšoj SFRJ, NATO agresiji i Kopnenoj zoni bezbednosti. U njoj se nalaze i imena poginulih Solunaca, velikobritanskih, grčkih, francuskih i ruskih vojnika, vojnika JNA, pripadnika 3. Armije i svih vojnika Vojske Jugoslavije. Posebno mesto u Spomen sobi imaju fotografije poginulih vojnika sa Košara i Paštrika. U Spomen sobi su i imena: stradalinika u Topličkom ustanku, poginulih u zgradi RTS-a i kineskoj ambasadi u NATO agresiji, imena otetih i ubijenih na Kosovu i Metohiji posle dolaska KFOR-a.

Spomen soba je deo budućeg Muzeja Kopnene vojske i Garnizona Niš, koji su radili oficiri i podoficiri Komande Kopnene vojske po idejnoj zamisli general-potpukovnika Milosava Simovića, koji je bio domaćin današnje slave a kum slave-kolačar glavni podoficir Kopnene vojske zastavnik prve klase Nenad Stević.

Svetom Liturgijom je načalstvovao protojerej-stavrofor Milutin Timotijević, rektor prizrenske bogoslovije u Nišu, uz sasluženje sveštenstva Grada Niša i vojnog sveštenstva niškog garnizona.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.