KOŠARE SVIH NAS - 25 godina od napada na karaulu Košare

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Apr.2024, 11:58

KOŠARE SVIH NAS - 25 godina od napada na karaulu Košare

Na današnji dan 1999. na karaulu Košare krenule su jedinice OVK, u sadejstvu sa vojskom Republike Albanije i dobrom podrškom NATO avijacije sa ciljem ostvarivanja kopnene invazije na Kosovo i Metohiju i presecanja komunikacija između jedinica Vojske Jugoslavije u Prizrenu i Đakovici.
Na prvoj liniji se nalazilo nešto manje od 200 vojnika Vojske Jugoslavije. Među onima koji su branili Košare do 10. juna najstariji je imao 24 godine dok je najveći broj bio mladosti ( ne starosti) 18 do 20 godina.
Te 1999. u dva meseca ispisana je jedna od najblistavijih stranica srpske istorije 20.veka. Ono što su ti srčani momci tamo činili mnogi od nas su saznali preko dokumentarnih filmova, feljtona...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.