KO PREUZIMA NATO KORMILO? Bajden presekao, pala odluka šta će biti sa Stoltenbergom

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 14:14

KO PREUZIMA NATO KORMILO? Bajden presekao, pala odluka šta će biti sa Stoltenbergom

Norvežanin je na toj dužnosti proveo devet godina.

Očekuje se da će Jens Stoltenberg biti zamoljen da ostane glavni sekretar NATO-a još godinu dana zbog toga što taj vojni savez ne uspeva da postigne dogovor o njegovom nasledniku uoči samita sredinom jula u Litvaniji, prenosi britanska agencija Rojters pozivajući se na neimenovane izvore.

Izvor Rojtersa navodi da Stoltenberg, Norvežanin koji je na toj dužnosti proveo devet godina i treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ode sa funkcije krajem septembra, ima široku podršku u savezu i "nastavlja da bude efikasan vođa".

- Bajdenova administracija razmišlja o tome da Stoltenberg ostane još godinu dana. Ne čini se da trenutno postoji konsenzus unutar saveza o njegovoj zameni - rekao je američki zvaničnik pod uslovom anonimnosti.

Izgledi da se od Stoltenberga zatraži produženje mandata četvrti put povećali su se kako se bliži samit u Viljnusu, a saveznici strahuju od pokazivanja nejedinstva u trenutuku kada NATO nastavlja da odgovara na ruski rat u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.