KAKVA SMEJURIJA OD VOJSKE! Hrvati u programu UŽIVO otkrili TAJNE PLANOVE NATO - Zapad ČUPA KOSU zbog njih (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKVA SMEJURIJA OD VOJSKE! Hrvati u programu UŽIVO otkrili TAJNE PLANOVE NATO - Zapad ČUPA KOSU zbog njih (FOTO)

Skandal se dogodio na konferenciji na kojoj je saopšteno da su hrvatski vonici meta terorističkog napada

Hrvatsko ministarstvo odbrane je, izgleda, slučajno objavilo tajne mape NATO-a u Avganistanu. Skandal se, prema pisanju hrvatskih medija, desio usred konferencije za medije na kojoj je saopšteno da su hrvatski vojnici bili mete terorističkog napada u Kabulu.

Portparolka misije NATO-a u Avganistanu reagovala je nakon što je hrvatsko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na konferenciji za novinare objavilo poverljivu informaciju koja je potom objavljena u svim medijima.

Nakon što je ministar Damir Krstičević na konferenciji za novinare rekao da su u terorističkom napadu ranjena trojica hrvatskih vojnika, tokom koje je pokazao i kartu lokacije napada, reagovala je zvaničnica NATO-a Debra Ričardson, sa molbom da se ukloni karta na kojoj je bila ucrtana ruta kretanja napadnutog automobila, jer se radi o ugrožavanju bezbednosti i objavi poverljivih podataka.

37# Croatian Defence Minister Damir Krsticevic visits a U.S. military helicopter in Velika Gorica, Croatia. Several United States military helicopters landed in Croatia on their way to Greece where they will prepare to take part in the NATO resolute support mission in Afghanistan pic.twitter.com/oIEUGfMyzU

— Xinhua Hindi News (@xinhua_hindi) November 9, 2018

- Objavljena fotografija vezana za tu priču je poverljiva i nikad nije smela da bude puštena u javnost - rekla je Ričardsonova, dodavši da objava fotografije "ugrožava bezbednost koalicionih snaga u Kabulu".

Ričardsonova je, na pitanje da li je kontaktirala i hrvatsko ministarstvo, odgovorila: "Verujem da ih NATO kontaktira".

Oglasio se i ministar Krstičević.

- Ne znam odakle vam ta informacija, sve što je Hrvatska objavila je bilo potrebno i ništa nismo objavili što je bilo nepotrebno i ništa nismo prekršili, vodili smo računa o bezbednosti i vodili smo računa da ljudi u Hrvatskoj budu informisani, da hrvatska javnost bude informisana - rekao je Krstičević.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.