KAKO JE RAČAK POSTAO NAJVEĆI FEJK NJUZ 20. VEKA? Advokat Toma Fila podseća na detalje i razloge zločinačke montaže: Tražili su povod i našli su ga!

Izvor: RTV Pink, 17.Jun.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO JE RAČAK POSTAO NAJVEĆI 'FEJK NJUZ' 20. VEKA? Advokat Toma Fila podseća na detalje i razloge zločinačke montaže: Tražili su povod i našli su ga!

U zimu 1999. godine dogodio se oružani sukob između srpske policije i pripadnika terorističke OVK u selu Račak. Tog dana ubijeno je 40 pripadnika albanske terorističke organizacije. Međutim, tadašnji šef verifikacione misije OEBS, Vilijam Voker, tvrdio je da je srpska policija izvršila masakr nad nedužnim civilima albanske nacionalnosti. Ovakvo tumačenje, podseća advokat Toma Fila, poslužilo je kao argument usmeren protiv SRJ, i kao legalno pokriće za početak NATO intervencije protiv naše zemlje.

Nastavak na RTV Pink...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.