Jake eksplozije u centru Kabula blizu ambasade SAD

Izvor: Blic, 15.Apr.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jake eksplozije u centru Kabula blizu ambasade SAD

Talibani su danas u Kabulu napali štab NATO, parlament i ambasade, uz udare u još tri grada na istoku Avganistana.

Dvojica talibana su poginula, dok je pet osoba ranjeno u Kabulu.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid saopštio je da u napadima učestvuje više bombaša samoubica.

Napadi su u Kabulu počeli eksplozijama u četvrti Vazir Akbar Kan, gde se nalaze baza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << NATO i više ambasada, uključujući američku.

Mudžahid je naveo da su napadnuti štab NATO, britanska i nemačka ambasada, zgrada parlamenta, hoteli Serena i Kabul Star.

Povezane vesti: Pritvor za dvojicu maloletnika zbog paljenja ambasade SAD, saslušanje ostalih i dalje u toku Devetoro mrtvih na protestima zbog paljenja Kurana u Avganistanu Vehabije iz Gornje Maoče puštene na slobodu U dva napada u Avganistanu ubijeno 16 ljudi Vehabiju Jašarevića u zatvoru posetila majka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.