Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Cilj bombardovanja zaštita civilnog stanovništva

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, danas je povodom 16 godina od početka NATO bombradovanja SRJ, izjavila da je ta akcija bila usmerena na zaštitu civilnog stanovništva i protiv agresivne politike.

"Vazdušni napadi su izvedeni da bi se zaštitio mir, predupredio genocid, nasilno deportovanje stanovništva, uništavanje života i imovine građana Kosova", navodi se u pisanoj izjavi predsednice Kosova.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njenim rečima, ti napadi su bili "najhumanitarnije delo u istoriji Severnoatlantske alijanse, kao snažno opredeljenje demokratskog sveta protiv agresivnih politika i u zaštiti civilnog stanovništva".

Atifete Jahjaga navela je da je tada počeo povratak nade za građane Kosova u bolji život.

Ona je zahvalila SAD, zemljama članicama Evropske unije i NATO-a za njihovo opredeljenje da zaštite civilizacijske vrednosti, što je omogućilo da Kosovo danas bude zemlja slobodnih i ravnopravnih građana.

Kako je dodala, Kosovo postaje "značajan faktor mira, stabilnosti i dobrosusedstva, država koja je međunarodno priznata sa jasnim stremljenjem učlanjenja u EU, UN i NATO".

Povezane vesti:

- Srbija obeležava 16 godina od početka NATO bombardovanja

- Nikolić: Braneći sebe Srbija branila međunarodno pravo (FOTO)

- Pristalice SRS spalile zastave NATO, EU, SAD i Kosova (FOTO)

- DSS zahteva referendum o sporazumu sa NATO

- Marković: Srbija da traži ratnu odštetu od NATO

Vulin: Država će podići spomenik nastradaloj deci

- Dačić: Umesto ljubavi ili mržnje - zajednički interes

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jahjaga: Cilj bombardovanja bila je zaštita civilnog stanovništva

Izvor: Blic, 24.Mar.2015

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga danas je, povodom 16 godina od početka NATO bombradovanja SRJ, izjavila da je ta akcija bila usmerena na zaštitu civilnog stanovništva i protiv agresivne politike...- Vazdušni napadi su izvedeni da bi se zaštitio mir, predupredio genocid, nasilno deportovanje stanovništva,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.