Jahjaga: Bombardovanje SRJ najhumanitarnije delo

Izvor: Mondo, 24.Mar.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Bombardovanje SRJ najhumanitarnije delo

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, danas je povodom 16 godina od početka NATO bombradovanja SRJ, izjavila da je ta akcija bila usmerena na zaštitu civilnog stanovništva i protiv agresivne politike

Foto: screenshot, YouTube

"Vazdušni napadi su izvedeni da bi se zaštitio mir, predupredio genocid, nasilno deportovanje stanovništva, uništavanje života i imovine građana Kosova", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pisanoj izjavi predsednice Kosova.

Prema njenim rečima, ti napadi su bili "najhumanitarnije delo u istoriji Severnoatlantske alijanse, kao snažno opredeljenje demokratskog sveta protiv agresivnih politika i u zaštiti civilnog stanovništva".

Atifete Jahjaga navela je da je tada počeo povratak nade za građane Kosova u bolji život.

Ona je zahvalila SAD, zemljama članicama Evropske unije i NATO-a za njihovo opredeljenje da zaštite civilizacijske vrednosti, što je omogućilo da Kosovo danas bude zemlja slobodnih i ravnopravnih građana.

Kako je dodala, Kosovo postaje "značajan faktor mira, stabilnosti i dobrosusedstva, država koja je međunarodno priznata sa jasnim stremljenjem učlanjenja u EU, UN i NATO".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.