Jacenjuk od NATO alijanse traži nuklearke

Izvor: Vostok.rs, 22.Sep.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk od NATO alijanse traži nuklearke

22.09.2015. -

Premijer Ukrajine, Arsenij Jacenjuk, prilikom sednice Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane na kojoj je uzeo učešća i generalni sekretar NATO alijanse, Jens Stoltenberg, zatražio je nuklearno oružje od NATO alijanse za Ukrajinu.

„Još jednom želim da kažem da mi nikada nismo tražili oružje za napad, ali nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << neophodno oružje za odbranu naše zemlje, našeg mira i stabilnosti. Mi smo deo Evrope. Nama je neophodno da imamo mogućnosti odbrane od nuklearnog napada.“ – kaže Jacenjuj, prenele su agencije.

Ono što je posebno interesantno je da na ovakvoj sednici na kojoj učestvuje vrh države prisustvuje i predstavnik NATO alijanse.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pravda
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.