Ivanović: Stavovi Fejta nebitni

Izvor: RTS, 01.Apr.2010, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Stavovi Fejta nebitni

Plan o integraciji severa Kosova u prištinske institucije očigledno je samo plan međunarodnog civilnog predstavnika na Kosovu Pitera Fejta, jer su se od njega distancirali i EU, NATO, Kfor i Euleks, ocenio državni sekretar Oliver Ivanović.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović odbacio je tvrdnje međunarodnog civilnog predstavnika na Kosovu Pitera Fejta da je otvaranje kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU na severu Kosova dokaz o privrženosti Unije da se dopuni strategija za taj deo Kosova.

Fejt je za Dojče vele rekao da je otvaranje kancelarije EU na severu Kosova dokaz posvećenosti EU dopuni strategije o severu Kosova koju su usvojile Međunarodna civilna kancelarija i prištinske vlasti.

"Kancelarije EU na severu nema nikakve veze sa Piterom Fejtom. U izjavama predstavnika EU za sever Kosova Mikaela Đifonija i šefa Euleksa Iva de Kermabona bilo je više nego očigledno da ne žele da budu povezani sa Fejtovim planom", rekao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, plan o integraciji severa Kosova u prištinske institucije očigledno je samo plan Pitera Fejta, jer su se od njega distancirali i EU, NATO, Kfor i Euleks.

Kancelarija EU za sever Kosova otvorena je prošlog petka. Fejt, pored funkcije Međunarodnog civilnog predstavnika, na Kosovu obavlja i funkciju visokog predstavnika EU.

Ivanović je kritikovao Fejta i zbog izjava da neće priznati rezultate izbora koje Vlada Srbije organizuje u opštinama na severu Kosova 30. maja.

"Mi nismo tražili njegovu podršku ili priznanje za održavanje lokalnih izbora, jer on za nas ne postoji kao organizacija i kao ličnost. Mi imamo dobre odnose i nastojaćemo da razvijamo još bolje odnose sa drugim predstavnicima, ali Fejt je kompromitovao sebe i instituciju koju predstavlja činjenicom da je sebe proglasio kao osobu i instituciju koja sprovodi Ahtisarijev plan", rekao je Ivanović.

Državni sekretar dodao je da su Srbija i Savet bezbednosti UN odbacile Ahtisarijev plan, pa Fejt u sprovođenju tog plana "neće naići na podršku i saradnju ni sa jednim Srbinom koji drži do sebe i do svoje države".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: Fejtovi stavovi nebitni za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2010

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović odbacio je danas tvrdnje Međunarodnog civilnog predstavnika na Kosovu Pitera Fejta da je otvaranje kancelarije EU na severu Kosova dokaz o privrženosti Unije da se dopuni strategija za taj deo Kosova...Fejt...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Oliver Ivanović: Fejtovi stavovi nebitni

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2010, 07:11

K. MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović odbacio je juče tvrdnje Međunarodnog civilnog predstavnika na Kosovu Pitera Fejta da je otvaranje kancelarije EU na severu Kosova dokaz o privrženosti Unije da se dopuni strategija za taj deo Kosova...- Kancelarija...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.