Ide Milanović, ali se ništa ne pita

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 14:54

Ide Milanović, ali se ništa ne pita

Zagreb -- Hrvatski predsednik Zoran Milanović potvrdio je da će učestvovati na julskom NATO samitu u Viljnusu da bi, kako kaže, pokazao solidarnost.

On je dodao da se Hrvatska puno ne pita kakve će tamo odluke biti donete.

Učešćem želi da pokaže solidarnost, a na skupu će biti doneta samo odluka o produženju mandata generalnom sekretaru Alijanse Jensu Stoltenbergu.

"Idemo tamo da budemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << solidarni, verovatno će produžiti Stoltenbergov mandat još godinu dana jer postoji sto razloga da ostane što se Amerikanaca i Engleza tiče. Puno razloga što se nekih drugih tiče je da ode, a meni je svejedno", rekao je Milanović juče na obeležavanju Dana antifašizma u mestu Donje Bare, u BiH.

Na samitu NATO saveza koji je najavljen za 11. i 12. jula u glavnom gradu Litvanije, Viljnusu trebalo bi da pored Milanovića učestvuju i ministri spoljnih i evropskih poslova, kao i odbrane, Gordan Grlić Radman i Mario Banožić.

Na pitanje šta se promenilo od prošle godine kada oni nisu hteli da učestvuju, Milanović je odgovorio da ne zna i da Hrvatsku tamo neće pitati za donošenje važnih odluka.

"Znam iz protokola prošle godine nisu hteli da idu. Idu tamo na nekakvu večeru. Ali niti se oni išta pitaju, niti mene neko išta pita, niti se Plenković išta pita", rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.