ISPLATI SE BITI SLUGA: Crna Gora NEMA AVIJACIJU, ali dobija RADAR DUGOG DOMETA od svojih NATO gospodara

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPLATI SE BITI SLUGA: Crna Gora NEMA AVIJACIJU, ali dobija RADAR DUGOG DOMETA od svojih NATO gospodara

Dat je na besplatno korišćenje na neodređeno vreme

Crna Gora dobiće od NATO komiteta za investicije radar velikog dometa za nadzor vazdušnog prostora, saopštilo je danas crnogorsko Ministarstvo odbrane.

Crna Gora je tražila taj radar od NATO Komiteta za investicije i on je dat na besplatno korišćenje na neodređeno vreme, navodi se u saopštenju i dodaje da će se u naredne dve godine izvršiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << modernizacija, obuka kadra i instaliranje radara.

- Ovo je najpovoljnije srednjoročno rešenje za nadzor crnogorskog vazdušnog prostora koje će dodatno unaprediti suverenitet i bezbednost vazdušnog saobraćaja u našoj zemlji - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.