Hrvatsko oružje može i za NATO

Izvor: B92, 24.Apr.2013, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatsko oružje može i za NATO

Zagreb -- Hrvatska industrija oružja napreduje i već je angažovana u NATO, rečeno je u Splitu na otvaranju međunarodne izložbe proizvođača naoružanja i vojne opreme.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović je na otvaranju rekao da je jedna domaća firma dobila već drugi tender u NATO i da hrvatska industrija oružja u budućnosti može da napravi odlične rezultate.

Ministar odbrane Ante Kontromanović naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da Hrvatska već ima nekoliko proizvoda prihvatljivih Alijansi.

Na izložbi učestvuje više od 100 izlagača, ali i 29 visokih delegacija iz zemalja regije, a veliki broj stranih izaslanika dolazi sa severa Afrike, gde Hrvatska ima dobre pozicije još iz bivšeg sistema, prenose domaći mediji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.