Hrvatska podrška Crnoj Gori

Izvor: S media, 05.Jul.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska podrška Crnoj Gori

Hrvatski ministar odbrane Branko Vukelić izjavio je danas da Hrvatska želi da Crna Gora što pre postane članica NATO i da će na putu ka članstvu imati punu podršku te države.

Vukelić je nakon susreta sa crnogorskim ministrom odbrane Borom Vučinićem novinarima kazao da je ulazak Crne Gore u NATO "važan ne samo za stabilnost Crne Gore i Hrvatske već i za čitav region".

"Zato je naša podrška >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Crnoj Gori na tom putu potpuna", dodao je hrvatski ministar odbrane.

Crnogorski ministar odbrane Boro Vučinić ocenio je da su Crna Gora i Hrvatska od 2007. godine, kada su potpisale memorandum o saradnji, primer najbolje vojne saradnje u regionu.

Vukelić i Vučinić su se saglasili da postoji obostrani interes za saradnju u oblasti mornarice, vazduhoplovstva, zajedničkog učešća u mirovnim misijama, u školovanju oficira i vojnoj industriji.

Najavljena je mogućnost formiranja zajedničkog tima koji bi bio angažovan u NATO-ovoj misiji u Avganistanu, a u koju bi bili uključeni i vojnici iz BiH i Makedonije.

Ministar odbrane Hrvatske Vukelić ukazuje da postoje nerešena pitanja u vezi sa vojnom imovinom bivše SFRJ, ali i ocenjuje da to ne utiče na saradnju dva ministarstva.

"Ta pitanja se rešavaju na nekim drugim nivoima ... i ta pitanje ne opterećuju našu saradnju i trenutne odnose dva ministarstva", kazao je Vukelić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.