Godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

Izvor: Politika, 04.Maj.2012, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

VALJEVO – U Valjevu i obližnjem selu Bujačić danas je obeležena godišnjica pogibije pilota 1999. u okršaju sa NATO avijacijom prilikom bombardovanja SRJ.

Vence i cveće na spomen obeležja pukovniku Milenku Pavloviću položili su njegovi rođaci, oficiri iz 204. Avijacijske baze Vojske Srbije (VS), Policije, Kolubarskog upravnog okruga, Grada Valjeva, Opštine Osečina, boračkih udruženja, prijatelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i poštovaoci.

Pavlović je poginuo 4. maja 1999. kada su avioni NATO oborili njegov „mig 29” koji se srušio u selo Bujačić.

Rođen je 1959. u selu Gornje Crniljevo, kod Osečine, Vazduhoplovnu gimnaziju završio je u Mostaru, a Vazduhoplovnu vojnu akademiju u Beogradu.

Završio je Generalštabnu školu i bio komandant 204. Lovačko-avijacijskog puka Vojske SRJ. Posthumno je unapređen u čin pukovnika RV i PVO.

Beta

objavljeno: 04.05.2012.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.