Godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

Izvor: RTS, 04.Maj.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

U Valjevu je obeležena 18. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine.
Potpukovnik Milenko Pavlović poginuo je 4. maja 1999. godine u 12.04 iznad Valjeva u borbenom obračunu sa avionima NATO snaga, koji su doleteli sa aerodroma u Tuzli.
Bio je komandant 204. Lovačko-avijacijskog puka Vojske SRJ (VJ) stacioniranog u Batajnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ostaci njegovog MIG-a 29 pali su u selu Bujačić, kod Valjeva, gde je danas takođe položeno cveće.
Komemoraciji u Valjevu, pored spomen-obeležja pilotu Pavloviću, prisustvovali su njegova rodbina, predstavnici RV i PVO Vojske Srbije, čelnici Kolubarskog upravnog okruga, Valjeva i Osečine, članovi boračkih udruženja i sveštenici SPC.
Milenko Pavlović (1959-1999) rođen je u selu Gornje Crniljevo, kod Osečine. Završio je Vojnu gimnaziju u Mostaru i Vazduhoplovnu akademiju. Bio je komandant 204. Lovačko-avijacijskog puka VJ.
Posthumno je uapređen u čin pukovnika, odlikovan Ordenom za hrabrost i Ordenom Svetog vladike Nikolaja (Velimirovića) Valjevske eparhije SPC.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.