General Halbauer stigao na Kosovo

Izvor: Kurir, 03.Sep.2012, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Halbauer stigao na Kosovo

PRIŠTINA - Nemački general Folker Halbauer, koji će 7. septembra preuzeti komandu nad međunarodnim mirovnim snagama na Kosovu (Kfor) stigao je danas u Prištinu, javili su prištinski mediji.

Na ceremoniji koja će se održati u petak, 7. septembra, general Halbauer će preuzeti komandu nad Kforom, čemu će, između ostalih, prisustvovati i komandant snaga NATO-a u Napulju američki admiral Samjuel Loklir.

General major Folker Halbauer je šesti nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << komandnat Kfora od stacioniranja mirovnih snaga na Kosovu u junu 1999. godine. Novi komandant Kfora, rođen 1955. godine u pokrajini Baden-Virtemberg, do sada je obavljao funkciju šefa štaba Kopnenih snaga Nemačke.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.