Funkcija generalnog sekretara NATO je veoma zanimljiva Evropski lider želi da nasledi Stoltenberga na mestu šefa Alijanse

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2023, 21:40

"Funkcija generalnog sekretara NATO je veoma zanimljiva" Evropski lider želi da nasledi Stoltenberga na mestu šefa Alijanse

Jens Stoltenberg, koji je na čelu NATO od 2014. godine, tokom leta je prihvatio da ostane na toj funkciji do oktobra naredne godine.

Holandski premijer, Mark Rute, izjavio je danas da ne isključuje mogućnost da prihvati funkciju generalnog sekretara NATO.

Mark Rutte no ta descarta aceptacion di posicion halto na NATO https://t.co/Ws9lp3dG56

— 24ora (@24oranews) October 28, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2023

- Funkcija generalnog sekretara NATO je veoma zanimljiva - rekao je Rute na holandskom radiju u subotu, prenosi Politiko.

Rute, koji planira da napusti domaću politiku posle izbora u novembru, nakon pada njegove vlade u julu, ranije je rekao da nije zainteresovan da preuzme tako značajnu međunarodnu funkciju, kakva je generalni sekretar NATO.

Sada je, međutim, promenio mišljenje, rekavši da bi to što bi bio lider Severnoatlantskog vojnog saveza značilo da bi "i dalje mogao da doprinese".

Jens Stoltenberg, koji je na čelu NATO od 2014. godine, tokom leta je prihvatio da ostane na toj funkciji do oktobra naredne godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"TA POZICIJA JE VRLO INTERESANTNA" Rute ne isključuje mogućnost da preuzme funkciju generalnog sekretara NATO

Izvor: Blic, 29.Okt.2023, 00:12

Holandski premijer Mark Rute izjavio je danas da ne isključuje mogućnost da preuzme funkciju generalnog sekretara NATO. Rute je za holandski radio rekao da je pozicija generalnog sekretara NATO ''veoma interesantna'', prenosi Politiko.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.