Frid: NATO ostaje na Kosovu

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frid: NATO ostaje na Kosovu

Vašington -- NATO će nastaviti svoju misiju na Kosovu jer je to "ključno, ne samo za Alijansu, već i za UN i EU", izjavio američki državni podsekretar za Evropu i Evroaziju Danijel Frid.

On je pred pododborom za evropska pitanja u predstavničkom domu istakao da je Kfor rešen da nastavi svoje aktivnosti na Kosovu, prenosi Glas Amerike. Frid je podsetio da su lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO na samitu u Bukureštu potvrdili predanost očuvanju bezbenosti i stabilnosti na Kosovu kako bi doprineli slobodi kretanja i zaštiti manjina i verskih objekata.

"NATO će nastaviti da igra ključnu ulogu u uspostavljanju novih, multietničkih bezbednosnih snaga, kao i vladine civilne agencije koja će ih nadgledati. Naročito je važno da UN i EU nastave da budu faktor stabilnosti na Kosovu i da

UNMIK postepeno zameni misija EU", rekao je Frid

"Treba istaći da nakon proglašenja kosovske nezavisnosti nije bilo rasprostranjenog nasilja koga su se svi bojali, nije bilo izbeglica, raseljenih osoba i uništavanja kulturne baštine. Još postoje opasne pretnje po stabilnost

Kosova, ali smo na pravom putu i napredujemo svakog dana", dodao je Frid.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.