Izvor: B92, 30.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiranje snaga bezbednosti Kosova

Kosovska Mitrovica -- KFOR, Kosovski zaštitni korpus i Međunarodna civilna kancelarija počeli su pripreme za formiranje bezbednosnih snaga Kosova.

Navodeći da je imao uvid u predlog načina organizovanja tih snaga, prištinski dnevnik na albanskom "Kosova Sot" piše da plan predviđa da one neće imati teško naoružanje i da će biti u skladu sa zahtevima NATO-a.

"Plan predviđa da snage imaju imaju 2.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivnih vojnika i 800 rezervista, od 19 do 35 godina", piše list, navodeći da krajem maja ili početkom juna, kada će početi prijem i obuka pripadnika snaga, u pokrajini treba očekivati dolazak pedesetak eksperata NATO-a.

A, dolaskom nemačkog kontigenta u bazu Noting hil koja se nalazi između Leposavića i Leška, od danas na severu Kosova nema stacioniranih americkih vojnika u sastavu KFOR-a.

Odlazeći američki vojnici kažu da njihov odlazak nema veze sa američkom politikom prema Kosovu, već da je u pitanju redovna smena vojnika unutar KFOR-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.