Finska ulazi u NATO? Šta Putin misli o tome?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska ulazi u NATO? Šta Putin misli o tome?

Oglasio se šef finske diplomatije

Finska nije isključila mogućnost stupanja u NATO, iako se to pitanje ne razmatra niti u Finskoj niti u Švedskoj, izjavio je šef finske diplomatije Timo Sojni.

Foto: Profimedia

- Ne treba isključiti mogućnost ulaska u NATO. Svaka država treba da ima takvu mogućnost, zato nam je i važna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << politika otvorenih vrata - izjavio je šef finske diplomatije.

On je dodao da je Finska spremna da sarađuje sa Rusijom po pitanju sajber bezbednosti u okviru Evropskog centra za borbu protiv hibridnih pretnji.

Foto: Profimedia/ilustracija

- Naravno, moguća je saradnja: to je višenacionalni centar. Međutim, on radi nezavisno od finskih vlasti i ne možemo da im diktiramo sa kim će da sarađuju i čime se bave. Ako, naravno, ne radi se o neposrednoj finskom sistemu bezbednosti - rekao je Sojni.

Foto: Profimedia

Podsetimo, Moskva je više puta saopštavala da će preduzeti dodatne mere za osiguranje svoje bezbednosti u slučaju stupanja Švedske i Finske u NATO.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Finska nije isključila mogućnost stupanja u NATO

Izvor: Vostok.rs, 21.Okt.2017, 09:40

Finska nije isključila mogućnost stupanja u NATO, iako se to pitanje ne razmatra niti u Finskoj niti u Švedskoj, izjavio je šef finske diplomatije Timo Sojni.. . „Ne treba da isključiti mogućnost ulaska u NATO. Svaka država treba da ima takvu mogućnost, zato nam je i važna politika otvorenih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.