Izvor: B92, 14.Jul.2010, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ficdžerald: Izolovani incidenti

Priština -- Komandant združenih NATO snaga admiral Mark Ficdžerald izjavio da ubistvo lekara i napad na poslanika Skupštine Kosova predstavljaju samo izolovane incidente.

Ficdžerald je kazao da ti događaji ne destabilizuju bezbednosnu situaciju na Kosovu.

Ficdžerald je u Prištini, nakon sastanka sa komandantom Kfora Markusom Bentlerom, istakao da se neće dozvoliti nasilje u bilo kom delu Kosova.

"Bezbednosna situacija ostaje mirna. Akti nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u severnoj Mitrovici su izolovani i Kfor će nastaviti da održava kontrolu i mirno i sigurno okruženje, što će biti učinjeno u bliskoj saradnji sa Euleksom i kosovskom policijom", rekao je Ficdžerald.

On je pozvao pripadnike kosovske policije i Euleksa da "bude brzi i profesionalni" u svim događajima "koji utiču na bezbednost".

Bentler je negirao da će uskoro biti proširen sud u severnom delu Mitrovice.

"Želim da naglasim da su sve glasine o otvaranju suda u severnoj Mitrovici neistinite, međutim, Kfor će i dalje nastaviti da radi kako bi se obezbedilo sigurno okruženje", rekao je Bentler.

Ficdžerald je tokom posete Kosovu boravio i u opštini Štrpce, gde je razgovarao sa lokalnim rukovodstvom.
Pogledaj vesti o: NATO,   Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.