FOKUS NA BRZOJ I POTPUNOJ IMPLEMENTACIJI Generalni sekretar NATO poslao poruku Beogradu i Prištini

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2023, 14:50

"FOKUS NA BRZOJ I POTPUNOJ IMPLEMENTACIJI" Generalni sekretar NATO poslao poruku Beogradu i Prištini

Stoltenberg je ponovio da NATO podržava napore da se pronađe mirno rešenje

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da nakon postizanja sporazuma u Ohridu, fokus treba da bude na njegovoj brzoj i potpunoj implementaciji.

- Pozdravljam sporazum i sada je važna brza i potpuna primena sporazuma između Beograda i Prištine. I naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mi u potpunosti podržavamo dijalog koji omogućava EU. Saveznici u NATO-u i NATO pružaju političku podršku. To je potpuna primena sporazuma. Bili smo u bliskom kontaktu sa EU, ali i sa Prištinom i Beogradom - rekao je Stoltenberg novinarima, prenosi Reporteri.

Ponovio je da NATO podržava napore da se pronađe mirno rešenje, dodajući da je oko 4.000 vojnika misije KFOR-a na Kosovu ključno u omogućavanju i u podršci političkom procesu.

- Tako da podržavamo sporazum. Poruka je da ga moraju u potpunosti i brzo primeniti obe strane - naglasio je Stoltenberg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.