Evropi preti haos? Platiće visoku cenu, neće imati gde da se sakriju

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 16:53

Evropi preti haos? "Platiće visoku cenu, neće imati gde da se sakriju"

Evropske zemlje će morati da plate još veću cenu za novu spiralu napetosti sa Rusijom, izazvanim manevrima Defender i samovoljnom vladavinom NATO-a u Evropi.

To je naveo kolumnista lista Narodnooslobodilačke armije Kine "Jiefangjun Bao".

"Sukob između Rusije i Ukrajine već je izazvao globalnu prehrambenu i energetsku krizu. Ako nova runda krize bude dugo trajala, evropska ekonomija će još više nastradati, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a politički, društveni, kulturni i rasni problemi u Evropi samo će se pogoršati. Zemlje Evrope, kada dođe vreme, moraćete da plate još veću cenu za ovo, a ova samovolja NATO-a će uticati na sve zemlje sveta“, rekao je on.

Kao što je navedeno u tekstu, istorija pokazuje da su svi veći manevri NATO-a doveli do kontravežbi Rusije. Osim toga, autor napominje da Nemačka igra ključnu ulogu u ovim manevrima. S tim u vezi, on ističe da degradacija odnosa Rusije i Nemačke direktno vodi povećanju konfrontacije Moskve i NATO-a.

"Rusija i Nemačka su tradicionalno evropske sile, pa će degradacija rusko-nemačkih odnosa, sve do dugoročne konfrontacije u budućnosti, gurnuti Evropu u geopolitičku i ekonomsku krizu. A evropske zemlje neće imati gde da se sakriju od ove nove, ali još dugoročnije i duboke krize", ističe autor članka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.