Erdogan osudio Macronovu izjavu o NATO-u

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Nov.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan osudio Macronovu izjavu o NATO-u

WASHINGTON - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ocijenio je u srijedu "neprihvatljivima" izjave o NATO-u francuskog kolege Emmanuela Macrona koji je rekao da je savez u stanju "moždane smrti" i izrazio žaljenje zbog turskog ponašanja u Siriji.

Erdogan je bio "veoma razočaran" francuskim izjavama o >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << NATO-u, rekao je Donald Trump u Ovalnom uredu tijekom susreta s Erdoganom. "Mislim da se (turskom) predsjedniku doista nisu svidjele (...) i mislim da su mnogi ljudi isto reagirali", dodao je.

"Neprihvatljivo", rekao je kratko turski predsjednik.

"Nemate nikakvu koordinaciju strateške odluke Sjedinjenih Država s partnerima u NATO-u i svjedoci smo agresije jednog drugog NATO-ova partnera, Turske, na području na kojemu mi imamo interese", rekao je za tjednik The Economist francuski predsjednik prije tjedan dana, smjerajući na tursku vojnu intervenciju u Siriji.

"Ono što se dogodilo golem je problem za NATO", dodao je, pitajući se o sudbini 5. članka Sjevernoatlantskog ugovora koji predviđa vojnu solidarnost između članica u slučaju napada na jednu od njih.

"Što će sutra biti s 5. člankom? Odluči li režim Bashara al Assada odgovoriti Turskoj, hoćemo li se uključiti? To je pravo pitanje", rekao je.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.