Erdogan: Ukrajina zaslužuje da postane članica NATO

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 09:43

Erdogan: Ukrajina zaslužuje da postane članica NATO

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je nakon razgovora s ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim da Ukrajina zaslužuje da postane članica NATO-a.

"Bez sumnje, Ukrajina zaslužuje članstvo u NATO-u", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare u Istanbulu, nakon sastanka koji je se završio kasno u petak, a trajao više od 2,5 sata.

Zelenski je pozvao Erdogana na takozvani "globalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samit mira" koji priprema Ukrajina.

"Zahvalan sam Turskoj za podršku 'formuli mira', koju sam predstavio prošle godine. Aktivno radimo na realizaciji tačaka formule, pripremamo globalni samit mira. Veoma je važno da Turska bude među liderima i u tom poslu", rekao je Zelenski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan: Ukrajina zaslužuje da se pridruži NATO-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2023

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je da Ukrajina zaslužuje da se pridruži NATO-u i pozvao Kijev da započne mirovne pregovore sa Moskvom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.